رازهای قاشق طلایی

آموزش آشپزی و اطلاع رسانی

کتف مـرغ گـریل شده
ساعت ۱٠:٥۱ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳ دی ۱۳٩۳  کلمات کلیدی:

کتف و بال مرغ: 800 گرم سس کچاپ: یک پیمانه سویا سس: نصف پیمانه عسل: دو قاشق غذاخوری پیاز: دو عدد آب پرتقال: یک پیمانه روغن زیتون: نصف پیمانه فلفل و ادویه: به میزان لازم

پیازها را خلالی خرد کرده و در ظرف گودی میریزیم، سپس سس کچاپ، سویا سس، عسل، آب پرتقال، روغن زیتون، فلفل و ادویه را اضافه نموده، کتف و بالها را داخل سس قرار داده و با دست کمی مخلوط میکنیم. بعد در یخچال به مدت هشت ساعت استراحت میدهیم و روی تابه گریل یا روی ذغال کباب مینماییم.

به دلیل وجود سس سویا از نمک استفاده نمیکنیم.


نـودل با کوفـته سـویا
ساعت ۱٠:٤٧ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳ دی ۱۳٩۳  کلمات کلیدی:

مواد لازم برای چهار نفر
فلفل دلمهای رنگی: دو عدد
کنجد: دو قاشق غذاخوری
سس سویا روشن: سه قاشق غذاخوری
ســویا: دو پیمانه
بادام زمینی: نصف پیمانه
تخممرغ: یک عدد
پودر نان خشک: دو قاشق غذاخوری
نودل: 350 گرم
روغن کنجد: چهار قاشق غذاخوری
سیر له شده: یک حبه
زنجبیل رنده شده: یک قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
آرد: سه قاشق غذاخوری
کلم بروکلی: 150 گرم
نمک، فلفل و ادویه: به میزان لازم

سویا را خیس کرده، سپس همراه با پیاز، پودر نان خشک، بادام زمینی، تخممرغ، ادویه و نمک در دستگاه غذاساز مخلوط میکنیم. مواد آماده شده را به صورت توپکهای کوچکی درآورده، در مقداری آرد غلتانده و در روغن کنجد سرخ میکنیم. قابلمهای را پر از آب کرده و روی حرارت میگذاریم تا بجوشد، سپس نودل و نمک را به آن اضافه نموده و کمی بعد آبکش میکنیم. سیر، زنجبیل و فلفل دلمهای را به صورت (ژولین) نازک برش زده و در روغن کنجد تفت میدهیم، نودل و سویا سس را نیز همراه ادویه، فلفل و نمک به این مواد اضافه کرده و کمی تفت میدهیم، سپس با کوفته سویا، کلم بروکلی خرد شده و مقداری کنجد سرو میکنیم.

مجله شماره 180 صفحه 32


مرغ گریل و انجیر کاراملیزه
ساعت ۱٠:٢٢ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳ دی ۱۳٩۳  کلمات کلیدی:

مواد لازم برای چهار نفر
سینه مرغ بدون استخوان: 800 گرم
دانه فلفل و میخک کوبیده شده: به میزان لازم
پیاز: یک عدد
سیر کوبیده شده: دو حبه
نمک و روغن زیتون: به میزان لازم
انجیر خرد شده: دو پیمانه
شکر: دو قاشق غذاخوری
سرکه سیب: دو قاشق غذاخوری
سس سویا: سه قاشق غذاخوری
بادام: دو قاشق غذاخوری

انجیرها را به چهار قسمت تقسیم کرده، شکر را روی آن میپاشیم و 15-20 دقیقه استراحت میدهیم. کف تابه یک قاشق روغن ریخته و مخلوط انجیر را به آن اضافه میکنیم، روی حرارت ملایم قرار داده حدود 10 الی 15 دقیقه تا شکر و انجیر کاراملی شده و کمی شهد داشته باشد. سرکه سیب، نیمی از سس سویا و بادام را اضافه کرده، بعد از دو دقیقه حرارت دادن شعله را خاموش میکنیم. سینه مرغ را بین دو لایه نایلون قرار داده و کمی میکوبیم، سپس داخل ظرفی گود روغن زیتون، پیاز خرد شده، بقیه سس سویا، سیر، فلفل، میخک و نمک ریخته، سینههای مرغ را به مدت دو ساعت در مواد گذاشته و در یخچال قرار داده تا مزهدار شود، بعد از این مدت روی کبابپز یا در ماهیتابه گریل مرغ را کباب میکنیم. مرغ گریل شده را با چاقوی تیز بریده و در ظرف سرو قرار میدهیم. از انجیرهای کاراملیزه دورتادور اسلایسهای مرغ میگذاریم و به همراه رزماری و بادام پرک شده سرو میکنیم.


چیکن اسپایسی و سالسا انبه
ساعت ۱٠:۱۸ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳ دی ۱۳٩۳  کلمات کلیدی:

مواد لازم برای چهار نفر
فیله مرغ: 800 گرم
تخم مرغ: دو عدد
خامه: یک قاشق غذاخوری
آرد: دو پیمانه
آرد سوخاری: دو پیمانه
پودر نان خشک: دو قاشق غذاخوری
ارگانو، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم


مواد لازم برای سالسا انبه
انبه: یک عدد
فلفل قرمز: یک عدد
خیار بدون دانه: یک عدد
پیاز: یک عدد
گشنیز خرد شده: یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون: به میزان لازم

فیله مرغ را به صورت برشهای باریک خرد میکنیم. تخممرغها و خامه را مخلوط کرده، آرد سوخاری را نیز با پودر نان خشک و ادویهها مخلوط مینماییم. فیلهها را ابتدا در آرد، سپس در تخممرغ و پس از آن در آرد سوخاری غلتانده و در روغن فراوان سرخ میکنیم.

طرز تهیه سالسا انبه

تمام مواد را خرد کرده و با روغن زیتون مخلوط میکنیم.

 

مجله شماره202و203صفحه14


خوراک کوفته بلغور و نخود
ساعت ۱٠:۱۳ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳ دی ۱۳٩۳  کلمات کلیدی:
مواد لازم برای چهار نفر
بلغور ریز: چهار پیمانه
آب جوش: چهار پیمانه
سفیده تخممرغ: دو عدد
روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
آرد: شش قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: سه قاشق غذاخوری
نخود پخته شده: دو پیمانه
گوجهفرنگی خرد شده: یک پیمانه
فلفل دلمهای خرد شده: نصف یک عدد
نمک، فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم
پودر کاری: نصف قاشق غذاخوری
سس فلفل(تاباسکو):چند قطره
پیاز: یک عدد
رب گوجه فـرنگی: یک قاشق غذاخوری
لیموی تازه: یک عدد
سیر: سه حبه کره یا روغن: به میزان لازم
گشنیز و جعفری: نصف پیمانه

بلغور را با آب جوش خیسانده و در ظرف را میگذاریم، سپس آب اضافی را خارج کرده، آرد و سفیدههای تخم‌‌مرغ را افزوده و در آخر سه قاشق رب گوجهفرنگی، پودر کاری، نمک و روغن را میافزاییم. از خمیر گلولههایی کوچک درست کرده و در قابلمهای که آب در حال جوشیدن است، میریزیم. نشانه پخته شدن بلغورها به روی سطح آب آمدن آنهاست، سپس بلغورها را در ظرفی میکشیم. پیاز و سیرها را خرد کرده با کره کمی تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود. گوجه فرنگی و فلفل دلمهای را افزوده، بعد از مدتی یک قاشق رب گوجهفرنگی، تاباسکو، فلفل، نمک و نخودهای پخته شده را اضافه میکنیم، کوفتهها را افزوده و اجازه میدهیم 10 دقیقه با حرارت ملایم بپزند. گشنیز و جعفری خرد شده را هنگام سرو روی غذا ریخته و با حلقههای لیمو سرو میکنیم.

این غذا برای گیاهخوران وعده غذایی مناسبی است.

مجله شماره 180 صفحه 33


آش ماست
ساعت ۱٠:۱٠ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳ دی ۱۳٩۳  کلمات کلیدی:

بلغور و برنج از هر کدام: پیمانه ماست: چهار پیمانه اسـتاک گوشـت: چهار پیمـانه تخـم مرغ: یک عدد آرد: دو قاشق غذاخوری ترخان خشک: یک قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز گلها، نمک و کره: به میزان لازم

بلغور را از شش ساعت قبل خیس کرده سپس به همراه برنج با کمی آب میپزیم. تخممرغ را با ماست و آرد با همزن دستی یا چنگال کمی هم میزنیم و آن را به مخلوط برنج و بلغور اضافه مینماییم. استاک گوشت را نیز اضافه کرده و میگذاریم تا مواد به جوش آید. البته باید تا زمانی جوش آمدن آش آن را مرتب هم زده تا ماست نبرد.

پس از جوش آمدن، پودر ترخان یا نعنا خشک، نمک و پودر فلفل قرمز را با کره تفت داده و به آش اضافه میکنیم.



آش بادنجان
ساعت ۱٠:٠۱ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳ دی ۱۳٩۳  کلمات کلیدی:

بادنجان متوسط: شش عدد پیـاز بزرگ: یک عدد سیر خــرد شده: دو حبه عدس: یک پیمـانه نخود: یک پیمـانه کشک: سه قاشق غذاخوری آرد در صورت نیاز: یک قاشق غذاخوری استاک گوشت: چهار پیمانه نعنا و پیاز داغ، کوفته ریزه و زعفران آب کرده: به میزان لازم نمک، فلفل، زردچوبه و روغن یا کره: به میزان لازم

 

نخود را که از قبل خیس کردهایم، میپزیم و در انتهای پخت عدس را اضافه میکنیم.

پیاز را خرد کرده و تفت میدهیم. سیر را نیز اضافه نموده و در پایان زردچوبه، نمک و فلفل میزنیم. بادنجانها را پوست گرفته، مکعبی خرد میکنیم و به مخلوط پیاز و سیر میافزاییم و تفت میدهیم تا نرم شوند. استاک گوشت و نمک را اضافه کرده و در ظرف را میگذاریم تا بپزند. نخود و عدس را نیز اضافه کرده، سپس کشک را به همراه کمی آب و آرد حل کرده، اضافه میکنیم و اجازه میدهیم کمی بپزد و غلیظ شود. در هنگام سرو با نعنا و پیاز داغ، کمی کشک، زعفران و کوفته ریزه تزیین مینماییم.


خوراک سیب زمینی آلـمانی
ساعت ٩:٥۸ ‎ق.ظ روز شنبه ۱۳ دی ۱۳٩۳  کلمات کلیدی:
مواد لازم برای چهار نفر
فیله مرغ: 600 گرم
آب مرغ: یک پیمانه
میخک، جوزهندی، فلفل و برگ بو: به میزان لازم
پیاز: دو عدد
سیبزمینی: چهار عدد
پنیر موزارلا: 100 گرم
پودر سوخاری: 50 گرم
کره: 60 گرم
زردچوبه و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:

فیلهها را خرد کرده، همراه با یک عدد پیاز خرد شده و کره کمی تفت میدهیم. برگ بو، میخک، زردچوبه و مقداری آب جوش را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم تا مرغ بپزد. در اواخر پخت آب مرغ و نمک را اضافه کرده و به مدت 15 دقیقه دیگر اجازه میدهیم تا بپزد.سیبزمینیها را پخته، (نیازی به پخت کامل نیست) سپس به صورت مکعبی خرد میکنیم. پیاز دیگر را خلالی خرد کرده و با کمی کره تفت میدهیم تا شفاف شود، سپس پودر سوخاری را افزوده و یک دقیقه دیگر تفت میدهیم. سیبزمینیها را داخل ظرف نشکن یا سرامیکی ریخته و روی آنها فلفل، نمک و پنیر رنده شده میریزیم. روی پنیر را کمی جوزهندی رنده کرده، سپس با مخلوط پیاز میپوشانیم. ظرف را داخل فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کردهایم، قرار داده تا روی مواد طلایی رنگ شود، سپس کنار مرغهای پخته شده سرو میکنیم.

مجله شماره206و207صفحه36