رازهای قاشق طلایی

آموزش آشپزی و اطلاع رسانی

نان صبحانه
ساعت ۱۱:۱٠ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱٢ آبان ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد لازم:

نمک2/1 ق چ

مایه خمیر فوری  5/1ق غ

کره آب شده 50 گرم

شیر ولرم  1 پیمانه

وانیل  3/1 ق چ

آرد حدودا  8 پیمانه

بهبود دهنده آرد  2/1 ق چ

تخم مرغ 1 عدد

آب ولرم2/1 پیمانه

شکر 5/8 ق غ

کنجد وتخم خرفه   به میزان لازم

طرز تهیه:

3 پیمانه آرد را در کاسه ای بریزید .سپس مایه خمیر نمک شکر بهبود دهنده و وانیل را اضافه کرده وخوب مخلوط کنید.

سپس کره آب شده شیر آب ولرم وتخم مرغ را وسط آرد بریزید.مواد را با هم مخلوط و آنقدر اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد.خمیر را ١٠دقیقه ورز داده سپس آنرا گلوله کنید ودر ظرفی قرار داده روی آنرا پوشانده وبه مدت ٢-١ ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجمش ٢ برابر شود.پس از آن دوباره ٢-١ دقیقه خمیر را ورز داده وگلوله هایی از خمیر برداشته به اشکال مختلف در بیاورید ودر سینی فر چرب شده با فاصله بچینید دوباره روی خمیر را پوشانده ودر مکان گرمی حدود ٣٠ دقیقه استراحت دهید تا خمیر حجم گرفته و پف کند.

با برس روی خمیر را زرده تخم مرغ مالیده وکنجد بپاشید .نانها را در فر از قبل گرم شده با حرارت ١٨٠ درجه cبه مدت ٣٠ دقیقه بپزید.

شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی


نان زیره وگردو
ساعت ٤:٠٦ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱٢ آبان ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد لازم:

پودر خمیر ترش      1 ق غ

شکر 1  ف غ

آب گرم 2/1 پیمانه

شیر 2 پیمانه

روغن  2/1 پیمانه

زیره  2-3 ق غ

گردو خرد شده 2/1 پیمانه

نمک1 ق چ

آرد 6 پیمانه

زرده تخم مرغ 1عدد

طرز تهیه:

آب گرم را با خمیر ترش وشکر مخلوط کرده و در جای گرم قرار دهید تا مایه پف کند.شیر ونمک وزیره و روغن را مخلوط وبه مایه پف کرده اضافه کنید.آرد را نیز کم کم ا ضافه و ورز دهید ودر پایان گردو را نیز اضافه نمایید.روی خمیر را پوشانده وبه مدت 1 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.گلوله هایی از خمیر درست کرده و در سینی چرب شده فر قرار داده  وروی آن زرده تخم مرغ مالیده و زیره بپاشید ودر فر 180 درجه سا نتیگراد که از قبل گرم کرده اید به مدت 30 دقیقه قرار دهید.

 

مجله شماره 45 آشپزی خانواده سبز صفحه59

شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی


رول پیچ گوشت
ساعت ٤:٥٠ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ۱۱ آبان ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد لازم برای تهیه خمیر:

کره 50 گرم

پودر خمیر ترش  1 ق م

تخم مرغ 1 عدد

شیر  2/1 پیمانه

آرد  2 پیمانه

نمک 1 ق م

بیکینگ پودر 1 ق چ

کنجد یا تخم خرفه به میزان لازم

 مواد داخل خمیر:

گوشت چرخ کرده 200 گرم

پیاز داغ 3 ق غ

رب گوجه فرنگی 1 ق غ

فلفل دلمه ای 1 عدد

قارچ 100-50گرم

ادویه نمک وفلفل به میزان لازم

طرز تهیه خمیر:ابتدا آرد را به همراه بیکینگ پودر ونمک الک سپس وسط آنرا گود کرده وکره نرم وتخم مرغ وپودر خمیر ترش را اضافه کنید.کم کم شیر را به آن اضافه کرده و ورز دهید .بگذارید 1 ساعت بماند تا حجم آن 2 برابر شود (به اصطلاح ور بیاید)

قارچ را با کمی روغن ونمک تفت داده وفلفل دلمه ای را اضافه کرده کنار بگذارید.

در تابه ای گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ وکمی روغن تفت داده سپس رب وادویه را اضافه نمایید آنگاه مخلوط قارچ را به آن اضافه کنید.

از خمیر به اندازه نارنگی بر داشته ,با  وردنه باز کنید ,دایره را از قطر دو برش بزنید تا 4 مثلث داشته باشید, در قاعده مثلث مقداری از مواد ریخته ورول کنید. سپس روی آن زرده تخم مرغ بزنید وتخم خرفه یا کنجد بپاشید ودر فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا بپزد.

 

مجله شماره 45 آشپزی خانواده سبز صفحه 16

شیما گلکار کارشناس آشپزی بین المللی


فارفاله ژامبون
ساعت ٤:۳٠ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ۱۱ آبان ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد لازم:

پاستای فارفاله    500گرم

قارچ وژامبون   از هر کدام 200 گرم

سیر 2 حبه

خامه  300 میلی لیتر

گشنیز خرد شده 2 ق غ

طرز تهیه:

روغن را در تابه ریخته وبه ترتیب سیر-قارچ وژامبون را تفت می دهیم وسپس خامه را اضافه کرده واز روی حرارت بر میداریم.پاستا را در آب جوش ریخته وبه همراه نمک میپزیم وبعد از 8 دقیقه آبکش می کنیم.پاستا را به مواد آماده اضافه کرده وگشنیز را ریخته وبعد از 3 دقیقه حرارت دادن سرو میکنیم.

 شیما گلکار -کارشناس آشپزی بین المللی


اسپاگتی با سس خامه وگردو
ساعت ۱:۳٧ ‎ق.ظ روز سه‌شنبه ۱۱ آبان ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد لازم:

گردو خیس خورده 1پیمانه

اسپاگتی 400 گرم

خامه200 میلی لیتر

فلفل دلمه ای رنگی 1عدد

برگ ریحان خرد شده و نخود فرنگی  2/1 پیمانه

پنیر پارمزان رنده شده 100 گرم

کره 50 گرم

طرز تهیه:

گردو را در آب جوش قرار دهید تا پوست انها به راحتی گرفته شودوسپس آنها را خردکنید.اسپاگتی رابه آب در حال جوشیدن اضافه کرده و بعد از 8 دقیقه آبکش کنید.در تابه ای کره را آب کرده وخامه گردو  وفلفل دلمه ای خرد شده وپنیر پارمزان واسپاگتی را اضافه کنید .در پایان ریحان خرد شده را افزوده وبعد از 2 دقیقه سرو کنید.

مجله شماره40 آشپزی خانواده سبز صفحه 66

شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی


کباب مرغ با رزماری
ساعت ۱۱:۱٩ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ٥ آبان ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

سینه مرغ٨٠٠ گرم

هویج وذرت از هر کدام ۴ عدد

زعفران دم کرده  ١ق غ

ماست ١پیمانه

زیره-فلفل قرمز-زنجبیل تازه رنده شده  هر کدام ١ ق چ

ساقه رزماری تازه   ١٢ عدد

نمک فلفل وروغن  به میزان لازم

ذرت ها را با آب ونمک بپزید تا نرم شوند.برگهای ساقه رزماری را به غیر از چند تای انتهای ساقه بگیرید.

سینه مرغ را مکعبی برش داده ودر مایه ای که شامل ماست -زیره-زعفران-زنجبیل-فلفل ونمک ریخته واجازه دهید تا ٢ ساعت مزه دار شوند.

سپس مرغها را خارج کرده ودر سیخهای رزماری فرو کرده ولابلای آن هویج خرد شده بگذارید.تابه را با روغن چرب کرده وکبابها را در آن  قراردهید وبعد از مدتی برگردانده تا تمام اطراف سیخها پخته شود.سپس با ذرت پخته وحلقه شده  سرو کنید.

مجله شماره۴٠ آشپزی خانواده سبز صفحه ١٣

شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی


استیک سینه مرغ با سس ایتالیایی
ساعت ۱٠:٢٩ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ٥ آبان ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

سینه مرغ4عدد

پیاز وهویج هر کدام 1عدد

زعفران دم کرده به میزان لازم

کرفس 1 ساقه

فلفل دلمه ای رنگی 1عدد

رب گوجه فرنگی 1ق غ

نمک وفلفل به میزان لازم

استاک مرغ (آب مرغ) 1 پیمانه

ترخان  1ق غ

پیاز خلال شده 2 عدد

 روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

مرغ را با بیفتککوب کوبیده وبه همراه پیاز وزعفران 1 ساعت استراحت می دهیم.هویج وکرفس وفلفل دلمه ای را به صورت نگینی ریز خرد کرده پیاز را تفت داده و هویج را اضافه می کنیم وسپس کرفس وفلفل دلمه ای را می افزاییم و همه را با هم تفت می دهیم.نمک فلفل واستاک مرغ را اضافه واجازه می دهیم سبزی ها نرم شده وبه روغن بیفتد ودر پایان ترخان را اضافه میکنیم.دو طرف مرغ را در تابه با کمی روغن کباب میکنیم.سپس از سس روی آن ریخته وسرو میکنیم.

شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی


بورک مرغ(غذای کشور ترکیه)
ساعت ۱:٤٦ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ٥ آبان ۱۳۸٩  کلمات کلیدی: