رازهای قاشق طلایی

آموزش آشپزی و اطلاع رسانی

دلمه کلم برگ مجلسی
ساعت ۱٢:٠٠ ‎ق.ظ روز جمعه ۳٠ مهر ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد لازم:برنج پخته شده    2پیمانه

گوشت چرخ کرده ٢۵٠گرم

کلم برگ ١ عدد

سبزی دلمه ٢۵٠گرم

پیازداغ یک دوم پیمانه

لپه یک دوم پیمانه

زرشک ۴ قاشق غذا خوری

خلال پسته وبادام به میزان لازم

شکر ٣قاشق غذا خوری

آبلیمو یک سوم پیمانه

روغن یا کره ١٠٠گرم

زعفران دم کرده یک چهارم پیمانه

نمک-فلفل-زرد چوبه-دارچین به میزان لازم

طرز تهیه:

کلم برگ درسته را با نمک وسرکه ١٠ دقیقه در آب بجوشانید.برگهارا از هم جدا کنید.کف قالب سیلیکونی را چرب کرده وکاملا با کلم برگ بپوشانید طوریکه از لبه قالب بیرون بریزد.برای تهیه مود داخل دلمه برنج را بپزید.سبزی را خردکرده گوشت چرخ کرده را با پیاز داغ تفت دهیدوادویه اضافه نماییدوسبزی را با مواد مخلوط کنید.لپه را جداگانه پخته و سپس شسته ودر صافی بریزید.زرشک را تفت دهید وسپس تمام مواد را با هم مخلوط وزعفران را اضافه کرده و۵دقیقه با حرارت ملایم میپزیم.در نهایت شکر وآبلیمو را اضافه کرده ومخلوط آماده را در قالب بریزیدو درون آنرا کاملا پر کنید.سپس برگهای کلم را روی سطح قالب بپوشانیدودر فر ١٨٠ درجه به مدت ٣٠ دقیقه قرار دهید.زرشک را با خلال پسته وبادام تفت داده وبا آن دلمه را تزیین کنید.

 

 شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی

 


مرغ با رویه پنیر و سالسا ذرت
ساعت ۳:٢٤ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢٩ مهر ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:
نان سبزیجات
ساعت ٢:٤٠ ‎ب.ظ روز شنبه ۱٧ مهر ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:
خوراک مرغ شیرین
ساعت ٢:٢٧ ‎ب.ظ روز شنبه ۱٧ مهر ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد اولیه :

  • سینه مرغ 400 گرم
  • زعفران دم‌کرده چهار قاشق غذاخوری
  • قیسی و آلو بخارا از هر کدام یک پیمانه
  • بادام پوست‌کنده و انجیر خشک از هر کدام نصف پیمانه
  • شکر نصف پیمانه
  • سرکه سیب یک سوم پیمانه 
  • آب یک پیمانه
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن یا کره 50 گرم

................................................................................................

طرزتهیه:                                                                                                                                                                                              

نیمی از کره را در تابه گرم کرده و به آن مقداری روغن اضافه کنید تا نسوزد، سپس سینه مرغ را نگینی درشت خرد کرده و در کره سرخ کنید. در اواسط پخت زعفران، نمک و فلفل را اضافه نموده، مرغ‌ها را از تابه خارج کنید. در تابه‌ای دیگر شکر را ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب و کارامل شود، سپس به آرامی به آن آب و سرکه اضافه کنید و بعد از جوشیدن و کمی غلظت پیدا کردن انجیر، بادام، آلو بخارا و قیسی را اضافه نموده و اجازه دهید تا کمی بپزد. در پایان کمی کره و مرغ‌های سرخ‌شده را به آن اضافه و همراه با چلو سرو کنید.

مجله آشپزی خانواده سبز شماره 44 صفحه 20

شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی

 


مرغ آنـانـاسی
ساعت ۳:٠۱ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٥ مهر ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد اولیه :

ران مرغ چهار عدد
فلفل سفید ساییده‌شده یک قاشق مرباخوری
سس مایونز سه قاشق غذاخوری
آناناس تازه یا کمپوت چهار برش 
عسل و کره از هر کدام دو قاشق غذاخوری
سرکه یک قاشق غذاخوری                                                                            
آلو خیس‌خورده و قیسی از هر کدام نصف پیمانه
نمک به میزان لازم


طرز تهیه:  

 

ابتدا ران مرغ را با نمک و فلفل سفید مزه‌دار کرده و سس مایونز بزنید سپس دور قسمت انتهایی استخوان را فویل پیچیده و در سینی فر قرار دهید تا به مدت نیم ساعت در دمای 180 درجه سانتی گراد برشته شود.

در تابه‌ای کره را ذوب کرده و آناناس‌ها را به آن اضافه کنید تا طلایی شود، سپس عسل و سرکه را نیز اضافه کرده، آلو و قیسی را هم بریزید و اجازه دهید کمی تفت بخورد. سپس مطابق شکل سرو کنید.

نکته:

1. اگر از آناناس تازه استفاده کردید، می‌توانید سرکه را حذف کنید.

2. این غذا را می‌توانید با کته قالبی سرو کنید.

مجله آشپزی خانواده سبزشماره 43 صفحه 20

شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی


نان و توپک پنیــری
ساعت ٢:٥٤ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٥ مهر ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

مواد لازم:

پنیر خامه ای وپنیر سفید فتا  از هر کدام ١٠٠گرم

سبزی معطر خرد شده  ٣-٢ ق غ

گردو-پسته-بادام  پودر شده     به میزان لازم

خمیر آماده نان    به میزان لازم

کنجد   به میزان لازم

طرز تهیه:                                                                               

 برای تهیه پیاله‌ها از نان، به اندازه یک نارنگی از خمیر برداشته و دور تا دور قالب بچسبانید تا شکل قالب پیدا کند. سپس در فر 180 درجه سانتی‌گراد به مدت 90 دقیقه قرار دهید.

پنیر را با چنگال له کرده سبزی را اضافه کنید، دست را با روغن چرب کرده از پنیر به اندازه گردو برداشته و در دست به شکل توپ در آورید سپس در مغزهای آسیاب‌شده بغلتانید.

مجله آشپزی خانواده سبز شماره 43 صفحه 74

شیما گلکار-کارشناس آشپزی بین المللی


دنیا و انسان و زندگی
ساعت ۱٢:٥٩ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱٢ مهر ۱۳۸٩  کلمات کلیدی:

ما آمدیم با زندگی کردن قیمت پیدا کنیم

  

نه آنکه به هر قیمتی  زندگی کنیم